Karate zveza Slovenije

❋ Karateist leta 2018 ❋

“Ta večer je namenjen vsem vam, ki ste v preteklem letu nizali svoje uspehe na tatamiju,  v tujini ali v Sloveniji. Ta večer je vaš!” Slavnostno podelitev priznanj najboljšim karateistom je s temi besedami otvoril predsednik Karate zveze Slovenija – Borut Strojin. V Thermani Laško se je zbralo ogromno mladih, perspektivnih športnikov ter njihovih podpornikov. Med nagrajenci sta izstopala zmagovalca kategorije Člani in Članice, mlada upa Stefan Joksimović in prejemnica laskavega naziva Karateist leta 2018 Tjaša Ristić.

Ne le, da je vrhunska karateistka Tjaša Ristić najuspešnejša v Sloveniji – svoje nasprotnice odločno premaguje tudi izven meja. Njen najodmevnejši dosežek je lani osvojeno tretje mesto na članskem evropskem prvenstvu v Novem Sadu, bronasti medalji pa je dodala še zlato na Sredozemskih igrah v Španiji.

“Oba dosežka sta potrditev trdnega dela in discipline. Predstavljata mi ogromno motivacijo, ki jo bom še kako potrebovala do olimpijskih iger,” nam je zaupala mlada Kranjčanka. Je naša najresnejša kandidatka za uvrstitev na olimpijske igre, saj trenutno na lestvici za možnost uvrstitve na njih zaseda 34. mesto. S svojimi mislimi je že na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal prihodnje leto.

Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Tomaž Barada je izredno ponosen, da je karate postal olimpijska disciplina. “Kandidati za OI 2020 se že zbirajo in res si želim, da vam uspe. Vsa priznanja, kolikor jih je – zaslužili ste si,” je Barada izkazal podporo mladim in borbenim karateistom.

Stefan Joksimović (Karate klub Trbovlje), zagnan in perspektiven športnik, je pometel s svojo konkurenco med člani. Svojo borbenost je dokazal z osvojeno zlato medaljo na Balkanskem prvenstvu v Dubrovniku.

V kategoriji članic je drugo nagrado prejela Lina Pušnik iz Karate kluba Žalec, na 3. mestu pa ji je sledila Maša Simonič iz Karate kluba Kovinar Maribor.

Najuspešnejši klub v preteklem letu je postal Karate klub Kranj, sledila sta mu Trbovlje in Polzela. Za glasbeni predah je poskrbela glasbena skupina Kvintet Sakstet.

SORODNA VSEBINA