Karate zveza Slovenije

❋ Naj karateist 2019 ❋

V sredo, 19. februarja 2020, se je v Thermani Laško že tradicionalno odvila podelitev za izjemne dosežke mladih karateistov »Naj karateist 2019«. Predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin je v svojem uvodnem nagovoru za častne goste razglasil prav vse športnike – karateiste, katerim je bil svečan večer tudi namenjen. »V preteklem letu je bilo nanizanih kar nekaj rezultatov, ki so bili zelo dobri in vrhunski. Današnje nagrade bodo podeljene naj karateistom in klubom, kar nekaj pa je rezultatov, ki so bili poleg vseh, zvenečni. Vseh seveda ne morem našteti, vendar vsi dobro veste, za koga gre in koliko je teh, ki se za uspehe trudijo vsak dan.« je dodal Strojin.

Prestižen naziv »Naj karateist 2019« je ponovno osvojila naša nauspešnejša karateistka Tjaša Ristič, ki že dolgo trenira pod okriljem Karate kluba Kranj. Omenjeni klub je pridobil naziv najuspešnejšega kluba v letu 2019. Rističeva je osvojila drugo mesto na Evropskem prvenstvu v Guadalajari v Španiji ter drugo mesto na Evropskih igrah v Minsku. Med člani pa je izstopal izjemno uspešen karateist Stefan Joksimović iz Karate kluba Žalec.

Strojin je med drugim razkril, da je Karate zvezi Slovenije Ministrstvo za šport dodelilo tri pogodbe za zaposlitev trenerjev, ki začnejo veljati s 1. 3. 2020. Prvič v zgodovini bodo zaposleni profesionalni trenerji z ustrezno izobrazbo. S to novostjo se bodo prilagajali sistemu treninga, v prihodnosti pa planirajo tri regionalne centre za treniranje karateja na najvišjem možnem nivoju.

FOTOGALERIJA:

SORODNA VSEBINA