Karate zveza Slovenije

18. TOP TEN turnir v Zagrebu

V soboto 28.11.2020 je v Zagrebu potekal mednarodni turnir 18. KARATE FEST TOP TEN. Organizator letos povabil 11 odličnih karateistk, ki so se pomerile v absolutni kategoriji borb. Čestitke organizatorju, da je v teh Covid časih uspel organizirati turnir s takšno mednarodno zasedbo.

Na prestižnem turnirju sta na povabilo organizatorja nastopili tudi 2 Slovenki in sicer Tjaša Ristić (aktualna evropska podprvakinja do 61 kilogramov) ter Laura Potisk.  Ostale udeleženke turnirja so bile nosilke medalj z največjih tekmovanj in sicer Irina Zaretska (Azerbajdžan), Anita Serogina, Anzhelika Terliuga

(obe Ukrajina), Ivona Čavar (BiH), Marina Raković (Črna Gora), Ingrid Suchankova (Slovaška), Nikola Bartha (Madžarska) ter domačinki Lucija Čatlak in Sadea Bečirović.

Laura Potisk je v prvem kolu premagala madžarsko tekmovalko (bronasta na EP 2013) ter v drugem kolu izgubila s kasnejšo zmagovalko Zaretsko, ki je tudi aktualna svetovna prvakinja v kategoriji do 68 kilogramov.  Tjaša je v prvem kolu premagala Ukrajinko Serogino in se ji tako oddolžila za poraz v finalu zadnjega evropskega prvenstva. V drugem kolu je bila boljša od bosanske predstavnice (bronasta na SP 2016). V polfinalu turnirja se je pomerila z najboljšo črnogorsko predstavnico Rakovičevo (bronasta na SP 2016)  in izgubila dvoboj po sodniški odločitvi saj se je redni končal neodločeno. Turnir je potekal brez repasaža, denarno nagrado pa sta prejeli samo finalistki turnirji Zaretska in Rakovičeva. Kot je bilo že omenjeno je 2000 € za zmago domov odnesla predstavnica Azerbajdžana.

Slovenki sta bili s svojimi nastopi zadovoljni saj je bilo to mednarodno tekmovanje organizirano po dolgem tekmovalnem premoru zaradi Covida-19.

Vse tekmovalke se bodo po turnirju vrnile v domače okolje na treninge, kjer bodo trenirale v pričakovanju začetka nove sezone svetovnega pokala, ki naj bi se začela februarja na Portugalskem.

SORODNA VSEBINA