Karate zveza Slovenije

2. Državno pokalno tekmovanje KZS (Lucija)

Karate zveza Slovenije je 19. maja 2024 ob veliki pomoči tehničnega organizatorja tekmovanja Društva za borilne veščine Piran v športni dvorani Lucija organizirala 2. državno pokalno tekmovanje. Kar 413 tekmovalcev iz 52 klubov je opravilo 457 nastopov v katah in borbah posamično. Prijavljenih je bilo še 29 ekip v karate katah in 11 para karateistov. Gre za prvo tekmovanje, organizirano pod novim vodstvom KZS, izvoljenim na skupščini 8. maja.  Novega predsednika Mihaela Ciglerja je v družbi Gabrijela Franca iz Društva za borilne veščine Piran doletela tudi otvoritvena čast  .

Organizacijo in vodenje tekmovanja je izvrstno opravila nova tekmovalna komisija KZS v sestavi Janez Medja, Rok Požun, Branko Cimperman, Robert Urh. Pri delu je komisija uporabila dve med sabo sinhronizirani aplikaciji in sicer klasično E-KARATE ter svetovno znano SPORTDATA. Ta je s kamerami omogočila prenos z vseh petih tekmovališč v živo preko Youtube kanala KZS, kjer je bil zagotovljen prikaz informacij trenutne kategorije in tekmovalcev na vsakem tekmovališču. Prenos v živo je velika novost in dodana vrednost, ki bo prispevala k še višji popularizaciji  karateja in  povečanju zanimanja partnerjev in sponzorjev. Tekmovanje je bilo pomembno tudi s stališča popolnjevanja sodniških vrst, saj so mnogi sodniki -pripravniki pod nadzorom vrhovnega WKF sodnika opravljali praktičen del sodniškega izpita.

Odlični so tudi tekmovalni rezultati: kar 48 klubov (od 53) je doseglo vsaj eno medaljo. Največ so jih dosegli:

  • KK Kolektor Idrija (8 zlatih, 4 srebrne, 3 bronaste)
  • KK Brežice (8 zlatih, 1 srebrno, 6 bronastih)
  • KK Seki (7 zlatih, 7 srebrnih, 5 bronastih)

Po številu osvojenih točk pa so boli najboljši trije klubi:

  • KK Seki 71 točk
  • KK Kolektor Idrija 66 točk
  • KK Brežice 57 točk

KZS čestita vsem tekmovalcem in klubom za dosežke. Hkrati se zahvaljuje članom tehničnega soorganizatorja Društva za borilne veščine Piran in sponzorju Slovenske železnice.

Rezultati:
https://e-karate.si/si/results/282
https://e-karate.si/si/results/326

SORODNA VSEBINA