Karate zveza Slovenije

21. BALKANSKO PRVENSTVO ZA OTROKE; Beograd (Srbija); 27. do 29.5.2016

DEVET MEDALJ ZA MLADE SLOVENSKE KARATEISTE NA BALKANSKEM PRVENSTVU

V nedeljo 29. maja se je v Beogradu končalo 21. Balkanko prvenstvo za mlajše kategorije, kjer je nastopilo 831 tekmovalk in tekmovalcev iz enajstih balkanskih držav, med njimi tudi 53 predstavnikov Karate zveze Slovenije. Slovenski tekmovalci so po štirih osvojenih medaljah v prvih dveh dneh bili zelo motivirani in odločeni, da tudi zadnji dan ne bodo ostali brez odličja. Največji cilj pa je bil zagotovo potrditev lanskega uspeha v Herceg Novem s štirimi medaljami ali pa osvojiti kakšno več. To njim je popolnoma uspelo, saj so ta dan osvojili kar pet medalj in z devetimi skupno je to zagotovo najuspešnejši nastop na balkanskih prvenstvih. Poleg tekmovalcev in trenerjev iz matičnih klubov, ki so osvojili te medalje, so za uspeh zaslužni tudi reprezentančni trenerji. Ti so na pripravah, predvsem pa na samem tekmovanju poskrbeli za dobro taktično pripravo in vodenje tekmovalcev ob borišču. V trenerski ekipi na BP v Beogradu so poleg vodje Branka Krambergerja bili še Miha Kovačič, Bojan Skotnik, Aljaž Klaneček, Sebastian Kantužer in Stane Nadižar. Ob tej priliki se njim iskreno zahvaljujemo. Na prvenstvu so aktivno sodili slovenski sodniki, Andrej Cafuta, Ricardo Žibrat, Predrag Grujić in Milenko Railić.

Na koncu še enkrat ČESTITAMO vsem, ki so osvojili medalje ter seveda tudi vsem ostalim mladim tekmovalcem, ki so zastopali Slovenijo na prvenstvu v Beogradu.

REZULTATI:

Laura POTISK – 2. MESTO – Športne borbe (14 let – do 47 kg)

2. DAN - B

 

Tomaž HUDALES – 3. MESTO – Kate (14 let)

2. DAN - A

 

Jerca REPIČ – 3. MESTO – Kate (12 let)

1. DAN - B

 

Nia GANZITTI – 3. MESTO – Kate (14 let)

1. DAN - A

 

Ekipa KK Kranj (Lana Tisa NADIŽAR, Marina DROBNJAK, Jerca REPIČ) – 3. MESTO – Kate ekipno (11 – 12 let)

????????????????????????????????????

 

Ekipa KK Shotokan Gornja Radgona (Blaž KLOBASA, Kristijan KLEMENČIČ, Nejc STERNIŠA)) – 3. MESTO- Kate ekipno (13 – 14 let)

????????????????????????????????????

 

Mai BAŠIČ FEKONJA – 3. MESTO – Športne borbe (13 let – do 40 kg)

????????????????????????????????????

 

Žan KERŠIČ AHLIN – 2. MESTO – Športne borbe (14 let – do 57 kg)

????????????????????????????????????

 

Tomaž HUDALES – 1. MESTO – Športne borbe (14 let – do 52 kg)

????????????????????????????????????

SORODNA VSEBINA