Karate zveza Slovenije

24. SVETOVNO PRVENSTVO ZA ČLANE V KARATEJU, MADRID (BILTEN)

SVETOVNO ČLANSKO PRVENSTVO, 5.-11.11.2018, MADRID ŠPANIJA

Od 5. do 11. novembra v španski prestolnici poteka 24. Svetovno člansko prvenstvo. Na prvenstvu se je zbralo preko 1100 tekmovalk in tekmovalcev iz 140 držav. Pomemben je podatek, da lahko v vsaki kategoriji lahko nastopa samo po 1 tekmovalec iz vsake države, tako da so zbrani res samo najboljši karateisti sveta. Na prvenstvu si je mogoče ob dobrih nastopih nabrati veliko zalogo točk v boju za nastop na OI 2020 v Tokiu.

PRVI TEKMOVALNI DAN: TOREK 6.11.2018

Prve so bile kot ponavadi na sporedu kate. Tokrat so prednost imeli tekmovalci. Slovenske barve je na SP premierno zastopal 17-letni. Bor Hartl. V prvem krogu je s 4:1 premagal škotskega predstavnika Szafraneka, v drugem pa klonil proti izkušenejšemu Hrvatu Stolarju z 0:5 in ostal brez možnosti nastopa v repasažu, saj je Hrvat izgubil v naslednjem krogu. Med članicami v katah je nastopila Maša Simonič. V uvodnem krogu je s prepričljivih 5:0 ugnala mozambiško predstavnico Bechanejevo, v naslednjem krogu pa morala priznati premoč Chienovi iz Tajpeja in prav tako kot Bor ostala brez možnosti nastopa v repasažu.

V borbah je v kategoriji do 68kg nastopila Lina Pušnik. Svoje nastope je začela zelo vzpodbudno z dvema uvodnima zmagama proti Kolumbijki Torres Doncelovi in favorizirani domačinki Vizcaino Gonzalezovi. Obe tekmovalki je premagala z rezultatom 2:1. V tretjem kolu se je pomerila z Rusinjo Isajevo, ki je bila boljša z 0:2. Rusinja je imela tokrat svoj dan in se prebila vse do finala ter omogočila Lini repasaž ter možnost boja za kolajne. V prvem repasažnem dvoboju je bil od Line žal boljša Kubanka Martinez Leonova. Lina je na tem SP osvojila končno 9 .mesto.

Čestitke Lina!

DRUGI TEKMOVALNI DAN: SREDA 7.11.2018

Danes sta bila od slovenskih reprezentantov na vrsti Tjaša Ristič v kategoriji do 61kg in Denis Gorenc v kategoriji do 67kg.

Tjaša je svoje nastope pričela z zmago z 2:0 proti predstavnici Tajpeja Yujevi. V drugem kolu se je pomerila s Kanadčanko Yumaajevo, ki pa je bia boljša z minimalnih 0:1. Kanadčanka je nastope končala v četrtfinalu, tako, da je Tjaša ostala brez možnosti nastopa v repasažu.

Denis Gorenc se je v prvem kolu pomeril z aktualnim svetovnim prvakom med mlajšimi člani Japoncem Shinohirom. Japonec je dobil uvodni dvoboj z minimalnih 0:1. na žalost pa izgubil naslednjega. S tem porazom se je zaključil Denisov nastop na tem prvenstvu.

SORODNA VSEBINA