Karate zveza Slovenije

EVROPSKO MLADINSKO PRVENSTVO, 8.-10.2019, AALBORG DANSKA

EVROPSKO MLADINSKO PRVENSTVO, 8.-10.2.2019, AALBORG DANSKA

BILTEN:

EP AALBORG 2019 – BILTEN KZS

URNIK SLOVENSKIH NASTOPOV:

URNIK-SLOVENSKIH-NASTOPOV-MEP-2019

1.DAN: Na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu nastopa 1092 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 držav, kar je največ do sedaj. Prvenstvo so kot ponavadi odprli tekmovalci v katah. Prvi so na tatami stopili Nejc Sterniša, Nia Ganzitti in Bor Hartl. Tekmovanje v katah poteka po novih pravilih, kjer so tekmovalci ocenjeni s točkami. Našim trem se na žalost ni uspelo uvrstiti v naslednji krog. Pia Cesar v kategoriji mladink ter Maša Simonič med mlajšimi članicami sta se uspeli uvrstiti v drugi krog tekmovanja v katah, kjer pa sta tekmovanje zaključili. V borbah je prvi nastopil Mai Bašič Fekonja, ki je v uvodnem krogu premagal Litvanca, nato pa v naslednjem krogu izgubil proti nemškemu predstavniku. Jerca Repič je med kadetinjami do 47kg najprej premagala nasprotnico iz Belorusije, nato pa klonila proti turški predstavnici. Hana Debeljak in Beti Molnar danes nista imeli svojega dne in sta izgubili dvoboj prvega kroga. Najboljši rezultat dneva je uspel Timoteju Jordanu v kategoriji nad 70kg. V uvodnem kolu je bil prost, v drugem pa je premagal predstavnika Belorusije. V četrtfinalu je bil od njega močnejši reprezentant Kosova, ki se je uvrstil v finale ter tako omogočil Timiju repasaž. V uvodnem kolu repasaža je po napeti borbi moral priznati premoč hrvaškega predstavnika ki je dvoboj ob neodločenem rezultatu dobil zaradi dosežene prve točke. 

2. DAN: Kot je bill napovedano so drugi dan na borišča v Aalborgu stopili mladinci in mladinke. v borbah. Prvi je nastopil Domen Zidar v kategoriji do 61kg in moral priznati premoč nasprotniku iz Cipra. Žan Keršič Ahlin je v kategoriji do 68kg zabeležil zmago proti predstavniku Latvije ter izgubil dvoboj naslednjega kroga proti Škotu. Nuša Žerjav je v kategoriji nad 59kg v prvem kolu premagala poljsko reprezentantko nato pa izgubila proti predstavnici Češke. Najboljši današnji rezultat je uspel Lauri Potisk, ki je ponovila uspeh klubskega kolega iz včerajšnjega dne in osvojila končno 7. mesto. V uvodnih krogih je premagala nasprotnici iz Danske in Portugalske. V četrtfinalu je morala priznati premoč nizozemske predstavnice. V prvi repasažni borbi je zabeležila poraz in osvojila 7. mesto. Čestitke.

3. DAN: Na borišča so zadnji dan stopili naši najizkušenejše borke in borci v kategoriji mlajših članic in članov. V uvodnem krogu sta svoje nastope končala Barbara Haberl do 55 kg ter Tit Primožič do 75 kg. Nesrečna junaka zadnjega dne sta bila Urša Haberl do 50kg in Stefan Joksimovič nad 84kg. Urša je v uvodnih dveh krogih premagala nasprotnici iz Češke in Slovaške ter izgubila proti italijanski predstavnici, ki se je uvrstila v finale. Urša je v prvem repasažu premagala škotsko tekmovalko, v borbi za tretje mesto pa klonila v zadnjih sekundah dvoboja. Stefan je prav tako dobil prva dvoboja proti Grku in Ukrajincu. V polfinalu je bil boljši španski predstavnik. V zadnji borbi dneva za tretje mesto se je Stefan pomeril z angleškim reprezentantom. Po napeti borbi je bil na koncu z 2:1 boljši nasprotnik. Urša in Stefan sta na koncu osvojila nehvaležno vendar kljub temu še vedno odlično peto mesto. Ostaja pa grenek priokus da je zmanjkalo le kanček sreče do tako željen medalje. Takšen je žal vrhunski šport, glavo gor in naprej v nove zmage.

SLIKE:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.dropbox.com%2Fsh%2Fhtfl2x6e2iwzep3%2FAAD9VLW-vz3ZThwH0Xv7sUbia%3Fdl%3D0%26fbclid%3DIwAR0FwOCBBJPQ11boEo2__MME-OMbdURRsI2f3FVGyJ7rPVaWJIX_p_v4T4Y&h=AT0o2P1QzDB4sbD1rgHwRpX6_20FJdhWstI-oxReo31Il-iljGgxcxCrRTfpZX2uEaciEOme0UQcZXq38sipCPBXKrQB8TzbscE9Evf-gXeKdE9U0A7lR861JZ23XEnjuz0

SORODNA VSEBINA