Karate zveza Slovenije

SVETOVNO ČLANSKO PRVENSTVO, 5.-11.11.2018, MADRID ŠPANIJA

SVETOVNO ČLANSKO PRVENSTVO, 5.-11.11.2018, MADRID ŠPANIJA

Od 5. do 11. novembra je v španski prestolnici je potekalo 24. Svetovno člansko prvenstvo. Na prvenstvu se je zbralo preko 1100 tekmovalk in tekmovalcev iz 140 držav. Pomemben je podatek, da lahko v vsaki kategoriji lahko nastopa samo po 1 tekmovalec iz vsakega države, tako da so zbrani res samo najboljši karateisti sveta.  Na prvenstvu si je bil mogoče ob dobrih nastopih nabrati veliko zalogo točk v boju za nastop na OI  2020 v Tokiu.

Slovenske barve so zastopali: Maša Simonič in Bor Hartl v katah posamezno, Denis Gorenc v borbah posamezno, Tjaša Ristić in Lina Pušnik v borbah posamezno in ekipno, ter Diandra Bekčić v katah med para karateisti. Vlogo trenerjev so opravljali Jasmina Džafić, Matija Matijević in Damir Vrbanić,

Največ uspeha je imela Lina Pušnik, ki je v konkurenci članic do 68 kilogramov z dvema zmagama in uvrstitvijo v repasaž dosegla 9.mesto. Maša Simonić , Bor Hartl in Tjaša Ristić so uspeli zmagati uvodni dvoboj prvenstva, za kaj več pa je zmanjkalo športne sreče. Denis Gorenc in ekipa deklet (nastopili sta številčno oslabljeni) so končali nastope v prvem krogu. Med para karateisti je Diandra Bekčić uspela doseči 35,6 točke, kar ni zadostovalo za uvrstitev v finalne boje.

Najuspešnejša država prvenstva je Japonska s 4 zlatimi medaljami, sledijo ji Iran in Francija s po 2 zlatima medaljama. Pot do Tokia 2020 bo trnova za vse kandidate. Uspešni bodo le tisti, ki bodo do konca kvalifikacijskega obdobja znali oz uspeli združiti vse svoje potenciale.

 

SORODNA VSEBINA