Karate zveza Slovenije

52. EVROPSKO PRVENSTVO ZA ČLANE; Kocaeli (Turčija), 4. do 7.5.2017

PETO MESTO DEKLET V BORBAH EKIPNO NA EVROPSKEM PRVENSTVU V TURČIJI

Od 4. do 7. maja je v turškem Kocaeliju potekalo 52. Evropsko prvenstvo za članice in člane v karateju. Nastopilo je 424 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 evropskih držav, med njimi tudi sedem naših reprezentantov, in sicer Aljaž KLANEČEK v katah ter v športnih borbah Kaja BUDIČ, Lina PUŠNIK, Tjaša RISTIĆ, Blaž HRIBOVŠEK, Mladen RAILIĆ, Denis GORENC in Matija MATIJEVIĆ.

Za odličen rezultat so poskrbela dekleta v športnih borbah ekipno, ki so osvojile peto mesto. Kaja, Lina in Tjaša so po vrsti premagale Italijanke (2:1), Azerbajdžanke (2:0) in v četrtfinalu Portugalke (2:1). V polfinalu so se pomerile z Ukrajinkami, kasnejšimi prvakinjami, in izgubile z rezultatom 0:2. V borbi za bronasto medaljo so se pomerile z aktualnimi svetovnimi prvakinjami Francozinjam in žal izgubile tudi ta dvoboj z rezultatom 0:2, kar je na koncu prineslo odlično peto mesto v Evropi.

V posameznih nastopih je Kaja BUDIČ zasedla deveto mesto v športnih borbah članic nad 68 kilogramov, ostali reprezentanti niso dosegli vidnejšega posameznega rezultata. Naslednje evropsko člansko prvenstvo bo naslednje leto v Novem Sadu v Srbiji.

Kompletna statistika in rezultati: EP TURČIJA 2017

Predstavitev slovenske reprezentance: EP TURČIJA 2017 – PREDSTAVITEV REPREZENTANCE

Čestitke Kaja, Lina in Tjaša za odličen rezultat. Čestitke seveda tudi klubskim in reprezentančnim trenerjem ter vsem ostalim, ki ste priskočili na pomoč in vzpodbujali dekleta!

SORODNA VSEBINA