Karate zveza Slovenije

21. BALKANSKO PRVENSTVO ZA ČLANE IN VETERANE (26.-27.4.2019, ČAČAK, SRBIJA)

26.-27.4.2019 je v srbskem Čačku potekalo 21. Balkansko prvenstvo za člane in veterane.

Slovenske barve so zastopali Nia Ganzitti, Nastja Galič, Bor in Jan Hartl, Nejc Sterniša, Mihael Rukše, Natalija Muhič, Ajla Kurbegović, Nika Šenica, Kiti Smiljan, Tjaž Oblak in Stefan Joksimović.

Vodila sta jih reprezentančna trenerja Vili Klanjšček in Matija Matijević.

Prvi dan prvenstva so v katah nastopali Nia Ganzitti, Nastja Galič, Bor in Jan Hartl, Nejc Sterniša v članski konkurenci ter  Natalija Muhič in Mihael Rukše med veterani. V članski konkurenci borb so nastopili Nika Šenica (do 61kg), Kiti Smiljan (do 68kg), Tjaž Oblak (do 75kg) in Stefan Joksimović (nad 84kg). V članski konkurenci je največ uspeha zabeležila Nastja Galič s končnim petim mestom. V tretji krog se je uvrstil Jan (7.mesto). Bor (9.mesto) in Nejc (13 .mesto) sta se uvrstila v drugo kolo.  Nia Ganzitti je končala nastope v prvem krogu (11. mesto).   Tekmovalci v borbah tokrat niso imeli svojega dne, saj so bili poraženi v uvodnih nastopih.  Najbolje sta se od slovenskih predstavnikov odrezala tekmovalca v veteranski kategoriji. Natalija Muhič je v kategoriji nad 35 let osvojila srebrno medaljo, medtem ko je Mihael Rukše v kategoriji nad 45 let osvojil bronasto medaljo.

Zadnji dan prvenstva so na tatamije stopile še Ajla Kurbegović ter ženska ekipa v borbah v sestavi Kiti Smiljan, Nika Šenica in Ajla Kurbegović.  Ajla je v kategoriji članic do 50 kg osvojila bronasto medaljo. Prav tako tretje so bila dekleta v ekipni konkurenci.

Slovenija je letošnje Balkansko prvenstvo za člane in veterane končala z 1 srebrno in 3 bronastimi medaljami.

SORODNA VSEBINA