Karate zveza Slovenije

ČILE – NUJNO KONZULARNO OBVESTILO

Spoštovani,

glede na  informacije, ki jih imamo, svetujemo previdnost ter spremljanje novic v lokalnih medijih.

Po izbruhu nemirov okoli postaj podzemne železnice v prestolnici je čilenska vlada razglasila izredne razmere v Santiagu de Chile, kasneje pa tudi za območja Valparaiso, Concepcion, La Sereno, Coquimbo in Rancaguo. V času izrednih razmer bo na ulicah vseh teh mest večje število pripadnikov vojske in policije.
Vsa javna prevozna sredstva v Santiagu de Chile – vključno s podzemno železnico in avtobusi mestnega prometa delujejo v zelo omejenem obsegu. Javni prevoz v drugih mestih bo verjetno ustavljen. Vojska je uvedla policijsko uro, ki jo je potrebno upoštevati. Svetujemo previdnost ter spremljanje novic tudi v lokalnih medijih. Izogibajte se protestom in manifestacijam ter upoštevajte navodila lokalnih oblasti.

Prihaja tudi do zamud in odpovedi notranjih in mednarodnih poletov, zato se o statusu vašega poleta pred odhodom pozanimajte pri svoji letalski družbi. Če se morate med policijsko uro odpeljati na letališče v Santiagu de Chile, pokažite policiji svojo letalsko vozovnico. Ta bi vam morala zagotoviti varen odhod na letališče. Če priletite na letališče v Santiagu de Chile med policijsko uro, vam bodo letališki organi izdali posebno dovolilnico za prosto gibanje, tako imenovani »salvaconducto«. Brezpogojno upoštevajte navodila in odločitve varnostnih organov.

Kontaktne informacije Veleposlaništva RS v Buenos Airesu:
E: vba@gov.si
T: +54 11 4894 0621/31
Dežurna telefonska številka:
M: +54 911 4045 4279

ČILE
Konzulat Republike Slovenije v Santiago de Chile
Pedro Corona Bozzo, častni konzul

Av. General Bustamante No. 24
Piso 5, Oficina “J”
Santiago de Chile
Republika Čile
Tel: (+) 56 2 225 4361
Faks: (+) 56 2 225 5802
Elektronska pošta: consuladoeslovenia@gmail.com

Lep pozdrav,

Veleposlaništvo Republike Slovenije
Embajada de la República de Eslovenia
Arroyo 880, piso 3, 1007 Buenos Aires
T: +54 11 4894 0621
www.buenosaires.veleposlanistvo.si

SORODNA VSEBINA