Karate zveza Slovenije

DVE SLOVENSKI MEDALJI NA BALKANSKEM OTROŠKEM PRVENSTVU V KARATEJU

22. BALKANSKO PRVENSTVO ZA OTROKE; Istanbul (Turčija), 19. do 21.5.2017

Od 19. do 21. maja je v Turčiji potekalo 22. Balkansko prvenstvo v karateju za otroke do 14 leta starosti. Med 711 tekmovalkami in tekmovalci iz 11 držav se je prvenstva udeležilo tudi 12 slovenskih reprezentantov. Za veselje v naši ekipi so poskrbeli Nik BOROVNIK v športnih borbah ter dekleta v katah ekipno, Lana Tisa NADIŽAR, Marina DROBNJAK in Jerca REPIČ , ki so osvojili srebrni medalji. 

Nik BOROVNIK je nastopil v kategoriji enajstletnikov do 45 kilogramov. Po vrsti je premagal Bolgara Vasileva (5:2), Srba Radojćina (sodniška odločitev) in v polfinalu Bosanca Haskića (3:0). V finalu je moral priznati premoč domačinu Aydemiru (0:3) ter tako osvojil odlično drugo mesto.

 

Dekleta v sestavi Lana Tisa NADIŽAR, Marina DROBNJAK in Jerca REPIČ so v kategoriji kate ekipno v prvem nastopu s 5:0 premagale ekipo Črne gore. V polfinalu so s 3:2 premagale ekipo Bosne in Hercegovine in v finalu z 2:3 izgubile proti ekipi Turčije ter tako osvojile odlično srebrno medaljo.

Velja omeniti še peta mesta Ajde GOLAČ v športnih borbah ter Nika BOROVNIKA v katah.

Slovenijo so na balkanskem prvenstvu v Istanbulu predstavljali Nik BOROVNIK, Marina DROBNJAK, Ajda GOLAČ, Taja HRAŠČANEC, Timotej JORDAN, David Matija LAVRIČ, Žan Luka LESNIKA, Larisa MUJAGIČ, Lana Tisa NADIŽAR, Ela PETAN, Matevž POLIČNIK in Jerca REPIČ.

Statistika in rezultati: BP za otroke – Sportdata

ČESTITKE!

SORODNA VSEBINA