Karate zveza Slovenije

Ekipno državno prvenstvo v karateju v Ljutomeru

Volilno in referendumsko nedeljo je v Ljutomeru zaznamovala športna plemenitost karateja. Lokalno športno društvo TVD Partizan Ljutomer je uspešno organiziralo ekipno državno prvenstvo v karateju.

Udeležili so se ga tekmovalci in tekmovalke iz 34 domačih klubov, kar je skoraj polovica od vseh registriranih klubov, ki so včlanjeni v nacionalno karate zvezo. Tekmovalci so bili razdeljeni v 92 ekip, od tega 44 ženskih in 48 moških.

V katah je tekmovalo 45 ekip, od najmlajših, do članic in članov, medtem ko je bilo v borbah prijavljenih 47 ekip, od malčkov in malčic do članov in članic.

Najuspešnejši so bili tekmovalci karate kluba (KK) Trbovlje, ki so osvojili kar 10 medalj, od tega 6 zlatih, 3 srebrne in eno bronasto, drugi najuspešnejši je KK Seki z devetimi medaljami, pet zlatih in po dve srebrni ter bronasti, tretji pa je  KK Ljubljana s tremi zlatimi in srebrnimi ter eno bronasto medaljo. Skupaj je medalje osvojilo 26 klubov. Več: https://e-karate.si/natisni/porocilo/283/5/1

Karate sodi med najbolj popularne in tudi množične športe v Sloveniji, njegovi organizirani začetki pa sodijo v šestdeseta leta prejšnjega stoletja. In še zanimivost: Prvo slovensko medaljo na uradnih mednarodnih prvenstvih je osvojil Iztok Štaus (WKSA Maribor), in sicer na mladinskem EP v Madridu v Španiji, 6. februarja 1994 – bron v športnih borbah.

https://www.karate-zveza.si/
https://www.facebook.com/KarateZvezaSLO

Več: darinka.pavlic@kamien-komunikacije.si

SORODNA VSEBINA