Karate zveza Slovenije

ERASMUS PROJEKT – Promoviranje aktivnega angažiranja v športu

Karate zveza Slovenije je po podpisu partnerskega dogovora 27. februarja 2018 v Zagrebu začela izvajati aktivnosti, ki so ji bile dodeljene v sklopu projekta Erasmus + Sport za leto 2017. Parterji v projektu so Karate klub Vitrovica (KKV), Karate zveza Hrvaške (HKZ), Karate zveza Slovenije (KZS), Karate zveza Srbije (KFS) in Karate zveza Makedonije (KFM).

Projekt pod naslovom Promoviranje aktivnega angažiranja v športu je namenjen promocije fizičnih aktivnosti, ki so zanimive za pripadnike različnih starostnih in socialnih skupin. Partnerji v tem projektu so še posebej usmerjeni na promocijo tradicionalnega karateja kot metode vadbe, s pozitivnimi učinki na zdravje oseb starejših od 55 let.

Tradicionalni karate je športna aktivnost, ki jo lahko ljudje vadijo v različnih starostnih obdobjih, ker omogoča razvoj univerzalnih veščin, kot so: potrpežljivost, ravnotežje, koordinacija, moč, gibljivost, samozavest, zaščita telesa in celostni fizični razvoj.

Cilji projekta so:

a) povišati stopnjo sodelovanja med projektnimi partnerji,

b) dvigniti zavest o pozitivnih učinkih karateja na zdravje,

c) razviti orodja za ocenjevanje in promoviranje karate vadbe pri osebah starejših od 55 let.

 

Aktivnosti se bodo izvajale v vseh državah iz katerih prihajajo partnerji projekta. Projekt bo trajal od 1. 1. 2018 do 30. 6. 2019. V kratkem bodo k sodelovanju v aktivnostih povabljeni tudi slovenski karate klubi.

Galerija slik

[metaslider id=3436]

 

SORODNA VSEBINA