Karate zveza Slovenije

JUŠ MARKAČ ODLIČEN PETI NA PREMIER LIGI V HAMBURGU

“KARATE1 PREMIER LEAGUE”; Hamburg (Nemčija), 23. do 25.9.2016

Od petka do nedelje je v Hamburgu potekalo letošnje deveto tekmovanje »KARATE1 PREMIER LEAGUE«, kjer se je pomerilo rekordnih 1164 članic in članov iz 72 držav sveta. Karate Zvezo Slovenijo so zastopali: Maša Simonič, Nastja Galič, Tjaša Bertoncelj, Tjaša Ristič, Lina Pušnik, Kaja Budič, Aljaž Klaneček, Blaž Hribovšek, Denis Gorenc, Mladen Railič, Ardit Rušiti, Rem Marič in Juš Markač.

Za odličen rezultat je poskrbel Juš Markač v kategoriji članov do 84 kilogramov, ki je med 111 prijavljenimi tekmovalci zasedel 5. mesto. Po prostem prvem krogu je v drugem premagal predstavnika Belorusije, v tretjem Italijana in v četrtem Kanadčana. Sledila je četrtfinalna zmaga proti odličnemu Nizozemcu Petersenu. V polfinalu je nato izgubil z minimalnih 0:1 proti Japoncu Aragi, ki zaseda prvo mesto na svetovni lestvici WKF v kategoriji do 84 kilogramov. V borbi za bronasto medaljo je žal sledil še poraz proti Ukrajincu prav tako z 0:1.

14.-JUS-MARKAC

Ostali naši reprezentanti niso zabeležili vidnejšega rezultata. Pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Avstriji čaka naše reprezentante še nastop na 16. »Croatia open« na Reki.

SORODNA VSEBINA