Karate zveza Slovenije

KARATE1 YOUTH LEAGUE – VENICE-JESOLO 2019

12.-15.12. v italijanskem Jesolo di Lido poteka zadnji letošnji turnir WKF Svetovne lige za mlade, kjer se merijo najboljši karateisti sveta od 12 do 17 let.

Na zadnjem turnirju od štirih nastopa rekordnih 3074 karateistk in karateistov iz 65 držav. Karate zvezo Slovenije zastopa 28 reprezentantk in reprezentantov, ki pod vodstvom reprezentančnih trenerjev Vilija Klanjščka, Rajka Malinoviča in Damjana Horvatiča nabirajo še zadnje letošnje točke za WKF lestvico.

V četrtek, prvi dan turnirja, so za KZS v borbah med mladinkami nastopale Hana Debeljak in Laura Bergant ( obe v kategoriji do 59kg) in Nuša Žerjav (nad 59kg). Najbolje se je odrezala Nuša Žerjav z dvema zmagama.

Danes so KZS zastopali: Blaž Klobasa, Kristijan Klemečič in Mišel Čuček v katah, ter v borbah Maks Medved (kadeti do 70kg), Timotej Jordan in Gal Kržišnik (oba kadeti nad 70kg), Niklas Tamše (mladinci do 55kg), Žan Keršič Ahlin (mladinci do 68kg),

Matej Gorišek (mladinci do 76kg) in Aleks Klobasa (mladinci nad 76kg). Po eno zmago sta dosegla Medved in Kržišnik. Dve zmagi je zabeležil Jordan. Najboljši rezultat drugega dne je dosegel Niklas Tamše z 9. mestom.

Drugi dan turnirja so KZS zastopali: Blaž Klobasa, Kristijan Klemenčič in Mišel Čuček v katah, ter v borbah Maks Medved (kadeti do 70kg), Timotej Jordan in Gal Kržišnik (oba kadeti nad 70kg), Niklas Tamše (mladinci do 55kg), Žan Keršič Ahlin (mladinci do 68kg),

Matej Gorišek (mladinci do 76kg) in Aleks Klobasa (mladinci nad 76kg).

Kristijan in Mišel sta se uspela uvrstiti v drugi krog tekmovanja, medtem ko je Blaž zaključil tekmovanje v tretjem krogu tekmovanja in osvojil končno 23. mesto.

Po eno zmago sta dosegla Maks in Kržišnik. Niklas je z dvema zmaga in uvrstitvijo v repasaž osvojil končno 9. mesto. Najbolje se je odrezal Timotej Jordan s 5. mestom.  Po uvodnih dveh zmagah je moral priznati premoč   slovaškemu predstavniku, ki mu je omogočil kasnejši repasaž. Po dveh repasažnih zmagah je bil v borbi za tretje mesto boljši italijanski predstavnik.

Tretji dani dan turnirja so KZS zastopali: Ela Petan, Lana Tisa Nadižar, Timi Močnik in Vid Zarič v katah kadetinj oz. kadetov  ter  v borbah Ela Petan, Tisa Jernea Brezovnik, Jerca Repič (vse kadetinje do 54kg), Ana Lampič, Ana Sever, Zala Žibret, Beti Molnar (vse kadetinje nad 54kg), Vid Zarič  (kadeti do 57kg), Žiga Suša in  Maj Kolšek (kadeti do 63kg).

Ela, Lana in Timi so se uspeli uvrstiti v drugi krog tekmovanja v katah.  Po eno zmago sta v borbah dosegli Tisa Jernea, Ela in Zala. Najbolje se je ponovno odrezala Beti Molnar s 5. mestom, ki je po šestih zmagah morala v polfinalu priznati premoč japonski predstavnici z minimalnih  0:1.

V borbi za bronasto medaljo je bila po rezultatu 7:7 s prednostjo prve točke od Beti boljša romunska reprezentantka.

Četrti dan turnirja sta KZS zastopala Eva Tomažič (kate U14) in Bor Žibret (borbe U14 do 45kg).  Tako kot v vseh kategorijah na turnirju Youth lige je bila tudi konkurenca v U14 izjemna.

Eva je končala nastope v prvem krogu, medtem ko je Bor v borbah uspel zabeležiti eno zmago.

Zadnjo WKF youth ligo v letu 2019 je KZS zaključila z dvema 5. mestoma Beti Molnar (kadetinje nad 54kg) in Timoteja Jordana (kadeti nad 70kg), ter 9. mestom Niklasa Tamšeta (mladinci do 55kg).

FOTOGRAFIJE IZ TEKMOVANJA

SORODNA VSEBINA