Karate zveza Slovenije

MEDNARODNI TURNIR ZA POKAL KONJIŠKEGA KONJA »KONJICE HORSE CUP 2018«

Karate klub Seki Sv. Jernej je Slovenske Konjice v soboto, 27. 1. 2018, spremenil v karate mesto. Rekordnih 16 držav, 94 klubov, 611 tekmovalcev in kar 831 nastopov je nepozabnemu vzdušju na 7 tatamijih in celodnevnim intenzivnim borbam tudi na ogrevalnem prostoru v športni dvorani  dalo poseben pečat. Organizatorjem je v Slovenijo uspelo privabiti ekipe iz »sosedskih« držav, na tatamijih pa so se potile tudi ekipe »eksotičnih«  predstavnikov Brazilije, Bangladeša… Sprva prijavljenim 22 državam je diferenco povzročila tudi nepravočasno pridobljena viza za vstop v Slovenijo.
Estetsko oblikovanim medaljam, priznanjem  in pokalom so se pridružili tudi trije mogočni lepotci v izjemnih merah. Kar 79 cm visok pokal za najboljši klub tekme so prejeli karateisti iz kluba Budo Bosna, drugega klub Regeneracija Bosna, tretji bi uradno pripadel organizatorjem, predali pa so ga naslednjemu po lestvici osvojenih medalj, slovenskemu predstavniku Karate klubu Velenje.
Organizatorji vabijo že na 2. Mednarodni turnir »KONJICE HORSE CUP 2019«, ki bo 26. 1. 2019 v športno dvorano Slovenske Konjice zagotovo pritegnil veliko število karateistov sveta, saj na »promo« plakatu obljubljajo denarne nagrade za najboljše.

SORODNA VSEBINA