Karate zveza Slovenije

MLADINSKO SVETOVNO PRVENSTVO 2019 (23.-27.10.2019 SANTIAGO, ČILE)

Slovenska mladinska reprezentanca se že vrača s MSP v Santiagu de Chile. Predviden povratek v Slovenijo se pričakuje v torek, 29.10.2019, v jutranjih urah.

Svetovno mladinsko prvenstvo v Čilu slovenska reprezentanca zaključuje z dvema petima mestoma, enim sedmim ter dvema devetima mestoma. 

Glede na dosežene rezultate je to prvenstvo najuspešnejše do sedaj, vendar ostaja grenak priokus zaradi neosvojene tako željene medalje. 

23.-27.10.2019 je v glavnem mestu Čila, Santiagu, potekalo 11. Mladinsko svetovno prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane.
Prvenstva se je klub kriznim razmeram udeležilo več kot 1500 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 90 držav celega sveta. Slovenske barve je zastopalo 14 tekmovalk in tekmovalcev: Nia Ganzitti, Timi Močnik, Nejc Sterniša, Bor Hartl ( vsi kate), Jerca Repič, Beti Molnar,
Laura Potisk, Kiti Smiljan, Timotej Jordan, Niklas Tamše, Tomaž Hudales, Matej Gorišek, Aleks Klobasa in Stefan Joksimovič (vsi borbe). Tekmovalci so na prvenstvu tekmovali  pod vodstvom reprezentančnih trenerjev: Vili Klanjšček (kate), Rajko Malinovič in Damjan Horvatič ( oba kate).
Sodniško funkcijo so na prvenstvu opravljali: Zdenko Miklavc, Darko Zarič, Andrej Cafuta in Mladen Kutnjak.
 Na letošnjem MSP je bila najuspešnejša država Egipt pred Turčijo in Francijo. Vidno vlogo so igrale tudi države bivše Jugoslavije, ki so skupno osvojile 7 medalj od tega 3 zlate. Slovenska reprezentanca je to prvenstvo zaključila z dvema 5. mestoma, enim 7 mestom ter dvema 9. mestoma, kar je najboljši uspeh na dosedanjih Mladinskih svetovni prvenstvih. Najboljši rezultat v katah je dosegel Nejc Sterniša (mladinci) s 27. mestom. Vseeno ostaja grenak priokus, da prvenstvo ni bilo zaključeno z  osvojeno medaljo.
Vseeno je 5. mesto Jerce Repič ( kadetinje do 54kg) in Laure Potisk ( mladinke do 59kg), 7. mesto Timoteja Jordana ( kadeti nad 70kg), ter 9, mesti Niklasa Tamšeta (mladinci do 55kg), Tomaža Hudalesa ( mladinci do 68kg) odlična vzpodbuda za nadaljnje delo. Trenerji bodo opravili analizo in poiskali tisti deficit, ki nas loči od medalje. Mladinsko reprezentanco čaka 6.-8. decembra Balkansko prvenstvo v Brežicah, ter v mesecu februarju Mladinsko evropsko prvenstvo na Madžarskem.

SORODNA VSEBINA