Karate zveza Slovenije

Na 53. Evropskem prvenstvu za člane v karateju Slovenija dobila izredno priložnost za medaljo

Novi Sad, 11. maj 2018 – Slovenske karateistke in karateisti se te dni športno udejstvujejo v srbskem Novem Sadu, kjer poteka 53. Evropsko prvenstvo za člane. Prvi dan so začeli športno borbeno in uspešno, vse oči pa so do 13. maja uprte v športnice in športnike, ki so še vedno v pripravljenosti na medaljo.

Na tokratnem Evropskem prvenstvu je najboljše borbe prikazala Tjaša Ristič (KK Kranj) do 61 kg, ki je v prvem krogu izgubila proti kasnejši finalistki, ukrajinski predstavnici. Slovenska karateistka je v prvem repasažu premagala makedonsko tekmovalko, nato še belgijsko karateistko in se že pripravlja na soboto, 12. maja s staro znanko iz Norveške, ko se bo športno pomerila za odlično tretje mesto.

 Lina Pušnik (KK Žalec) je v uvodni borbi izgubila s predstavnico Azerbajdžana, ki se je uvrstila v finale,  zato je imela v popoldanskem repasažu še eno možnost, a jo je predstavnica BiH premagala. Po eno zmago sta zabeležila Matija Matijevič (KK Ljubljana) do 84 kg proti Litvancu in Stefan Joksimovič (KK Trbovlje) nad 84 kg proti Valižanu. Blaž Hribovšek (KK Trbovlje) je v kategoriji do 60 kg izgubil borbo prvega kroga proti gruzijskemu predstavniku. V svoji prvi borbi so nastope končali Bor Hartl – v katah (KK Kozjansko in Obsotelje) proti Rusu, Mladen Railič (KK Selnica ob Dravi) v kategoriji do 67 kg proti Rusu in Kaja Budič (KK Yuki) v kategoriji nad 68 kg proti Hrvatici. Nastja Galič – kate (KK Brežice) je v prvem kolu izgubila s predstavnico Španije, ki ji je omogočila repasaž. V prvem repasažu je izgubila z avstrijsko karateistko.

V sklopu članskega evropskega prvenstva je potekalo tudi Evropsko prvenstvo v PARA-karateju, kjer nas bosta zastopala Diandra Bekčič in Igor Dobrič. Na odmevnem prvenstvu, kjer sodi tudi sedem slovenskih mednarodnih sodnikov, so vse oči uprte v karateistke in karateiste, ki se bodo danes pomerili v ekipnih borbah, v soboto pa v Tjašo Ristič (KK Kranj), ki se bo športno borila z norveško predstavnico.

SORODNA VSEBINA