Karate zveza Slovenije

NA REPREZENTANČNIH PRIPRAVAH PREKO 80 PERSPEKTIVNIH KARATEISTOV

Slovenska karate reprezentanca do 21 let se je ta teden, podobno kot v preteklih sezonah, zbrala na prvih reprezentančnih pripravah v Kranju, pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Španiji.

Mlada izbrana vrsta se v teh dneh v Gimnaziji Kranj pripravlja na prihajajočo sezono. V času priprav imajo mladi karateisti dnevno 2 treninga pod vodstvom novih reprezentančnih trenerjev. Treninge športnih borb vodijo Damjan Horvatič, Rajko Malinovič, trenerja za kate Vilijem Klanjšček in Arnold Skuhala, v pomoč pa sta priskočila tudi trenerja za mlajše selekcije Jasmina Džafič in Luka Deberšek. Na pripravah so zbrane selekcije od 14 do 21 let in sicer v športnih borbah ter v športnih katah, selekcionirane med kadete/kadetinje, mladince/mladinke in mlajše člane/mlajše članice. Zelo spodbudno za slovenski karate je dejstvo, da se je reprezentančne akcije udeležilo preko 80 najboljših karateistov iz celotne Slovenije.

Mlade karateiste namreč od 25. – 29. oktobra 2017 v Santa Cruz De Tenerife čaka svetovno mladinsko prvenstvo v karateju.

 

SORODNA VSEBINA