Karate zveza Slovenije

Ponosni na rezultate naših karateistk in karateistov iz Sofije

Sofija, 27. maj 2018 – Slovenske karateistke in karateisti so se pretekle dni športno udejstvovali v bolgarskem glavnem mestu, Sofiji in znova dosegli zavidljive rezultate.

V Sofiji je potekal prvi letošnji turnir WKF YOUTH LEAGUE, ki so se ga udeležili tudi naši karateisti in karateistke. V Bolgariji je nastopilo več kot 1870 tekmovalcev iz 72 držav, Slovenijo pa je tokrat zastopalo 22 tekmovalk in tekmovalcev.

Karateist Žan Keršič Ahlin si je priboril drugo mesto v kategorije kadeti – 63 kg in s tem novo srebrno medaljo za slovenski karate. Jordanski nasprotnik je bil v finalni borbi močnejši proti katerem je po sodniški odločitvi izgubil z rezultatom 5:0.

Bronasto medaljo pa si je priborila Jerca Repič (KK Kranj), ki je v kategoriji dekleta U14 do 47 kg porazila domačinko, bolgarsko tekmovalko z rezultatom 8:0.

Celotno ekipo sta vodila reprezentatčna trenerja za borbe: Rajko Malinovič in Damjan Horvatič, ter za kate Arnold Skuhala.

Seminarja za WKF licenco se je udeležil tudi slovenski predstavnik, Luka Deberšek. Med fotografijami preverite notranjost dvorane in dogajanje, ter skupinsko fotografijo naše reprezentance pred Armeec Areno, kjer se je odvijalo tekmovanje.

Na fotografiji sta dobitnika medalj Žan Keršič Ahlin in Jerca Repič, ter reprezentančna trenerja Rajko Malinović in Damjan Horvatič.

SORODNA VSEBINA