Karate zveza Slovenije

Poročilo iz Českega Plzna

13-14.10. je slovenska kadetska, mladinska in U21 reprezentanca nastopila na 19. Euro grand prix turnirju v češkem Plznu. Na turnirju je nastopilo preko 1000 tekmovalcev iz 19 drzav. Slovenijo je zastopalo 48 karateistk in karateistov. Prvi dan turnirja sta se najbolj odrezala Nejc Sterniša med kadeti v katah in Barbara Haberl med mlajsimi clanicami do 53kg, ki sta osvojila zlati medalji. Srebrne medalje se je v kategoriji mlajsih clanic do 53 veselila Urša Haberl.

Bronaste medalje so si priborili: Katja Horvatič v katah med kadetinjami, Laura Bergant in Hana Debeljak med kadetinjami do 54kg, Zala Žibert med kadetinjami nad 54kg, Kiti Smiljan med mlajsimi clanicami nad 60kg, ter Timotej Jordan med kadeti nad 70kg. V nedeljo bodo na turnirju nastopili mladinke in mladinci v katah in sportnih borbah.

Drugi dan turnirja so nastopili mladinci in mladinke v katah. 4 bronaste medalje so si prigarali: Laura Potisk do 59kg, Nuša Žerjav nad 59kg, Žan Keršič Ahlin do 68kg ter Teodor Zlatkov do 76kg.

 

SORODNA VSEBINA