Karate zveza Slovenije

Priprave kadetske, mladinske in U21 reprezentance

V soboto, 6. julija, smo v KZS organizirali enodnevne priprave širšega izbora kadetske, mladinske in U21 reprezentance. Na osnovi udeležbe in doseženih rezultatov na prvih štirih izbornih tekmovanjih, je vabilo na priprave za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu prejelo 61 kandidatov iz 21 slovenskih klubov. 

Pod vodstvom Zlatka Tkalca in Rajka Malinoviča sta bila izvedena dva treninga v borbah, v katah pa sta treninga potekala pod okriljem Bora Dereanija, Špele Muhe, Hadisa Lišinovića in Darka Cicvariča. Treningi so bili osredotočeni na korekcije napak, ki so bile ugotovljene na nastopu reprezentantov na Youth League-i v Poreču. Pri tem je treba pohvaliti vesten in strokoven pristop trenerjev, kot tudi zavzetost in odnos reprezentantov. 

Priprave so bile za reprezentante brezplačne, za  gre zahvala vodstvu KZS, ki se kljub zahtevnim okoliščinam trudi mladim upom zagotoviti ustrezno podporo za napredek.

Dodatni trening tekmovalcev in tekmovalk v športnih borbah je načrtovan v sredo, 17. julija, ko se bodo mladi zopet zbrali v Artičah in nadaljevali z začrtanim programom. 

SORODNA VSEBINA