Karate zveza Slovenije

Prva ženska članska medalja na Evropskem članskem prvenstvu za Slovenijo

Tjaša Ristič priborila bronasto medaljo za Slovenijo

Novi Sad, 12. 05. 2018 – Več kot zasluženo priborjena bronasta medalja za Tjašo Ristič je ponovni neverjetni pokazatelj, da slovenski karate spada v sam evropski vrh. Po trdem boju z nasprotnicami je v repasažu ugnala vse in tako na koncu slavila na 53. Evropskem prvenstvu za člane v Srbiji.

Tjaša Ristič je v četrtek po trdem boju izgubila tekmo proti Ukrajinki, Serogina Aniti. Ko smo že deloma mislili, da je vse izgubljeno, pa je Ukrajinka premagala vse na svoji poti in tako utrla možnost Tjaši v finale. V repasažu se je Tjaša pomerila najprej z Veroniko Kostovska (Makedonija) in Nele De Vos (Belgija), kjer je obe z lahkoto premagala in si tako omogočila borbo za 3. mesto.

Na današnjem zaključnem dvoboju se je pomerila s predstavnico Norveške, Bettina Alstadsaether, kjer je Tjaša v prvi minuti povedla, nato pa po izpeljani akciji Bettina izgubila 2 točki in tako je bil rezultat 2:1. V zadnji tretjini borbe je po nekaj napadih obeh tekmovalk, trener članske reprezentance Slovenije, g. Damir Vrbanič dvignil karton, s katerim je zahteval ogled video posnetka zadnje akcije. Po natančnem pregledu so sodniki ocenili, da je bila akcija uspešna in so Tjaši Ristič dodelili točko. Tako sta bili tekmovalki izenačeni. Tjaša je v zadnjih sekundah prejela tretjo kazen za držanje in tako izgubila prednost prve točke. Tekmovalki sta bili po koncu borbe povsem izenačeni. Sodniki so po koncu boja soglasno potrdili zmago Tjaše Ristič in s tem je slovenska karateistka postala ponosna nosilka bronaste medalje na Evropskem članskem prvenstvu 2018.

Slovenski karateistki, Tjaši Ristič, se je v tej dvorani ponovila zgodovina, saj je leta 2011 na isti lokaciji osvojila prisluženo bronasto medaljo na Mladinskem evropskem prvenstvu.

»Na to smo čakali celo leto: da pokažemo iz kakšnega testa smo in da domov ponovno prinesemo člansko medaljo. Zadnja medalja, ki smo jo imeli na Evropskem članskem prvenstvu je bila leta 2013, ki so jo priborili člani v ekipnih bojih. Tjašina medalja je resnično nekaj posebnega, saj je prva ženska članska medalja na Evropskem prvenstvu.« pa je po uspešnem tekmovanju poudaril predsednik Karate Zveze Slovenije, Borut Strojin.

 

Galerija slik

[metaslider id=3653]

SORODNA VSEBINA