Karate zveza Slovenije

PRVA ZLATA MEDALJA ZA SLOVENIJO NA SREDOZEMSKIH IGRAH V TARAGONI

Tarragona, 23. junij 2018 – Slovenske karateistke osvajajo izjemne dosežke na Sredozemskih igrah in s tem aktivno odpirajo vrata na Olimpijske igre Tokio 2020. Tjaša je pokazala svojo premoč in dokazala svojo odlično pripravljenost.

Na letošnje Sredozemske igre se je odpravilo 6 najboljših slovenskih karateistov. Svojo moč in uspešnost so pokazali že v prvem dnevu, kjer so se pomerili: Blaž Hribovšek, Mladen Railič, Tjaša Ristič  in Lina Pušnik.

Naša najuspešnejša aktualna tekmovalka Tjaša Ristič, se je v svojem prvem boju pomerila s Tunizijko Hasnaouijevo, kjer je slavila Tjaša z 2:0, nato je naslednji dvoboj nadaljevala z reprezentantko Hrvaške Ano Lenard in svojo premoč pokazala z rezultatom 6:3. Tekmo je nadaljevala z Italijanko Lallovo, ter se z rezultatom 4:0 uvrstila v finale. V zaključni borbi se je pomerila z aktualno svetovno prvakinjo Egipčanko Loflyevo, kjer jo je premagala v zadnjih 3s z wazarijem in si s tem zagotovila zlato medaljo.

Prav tako izjemno borbenost je pokazala Lina Pušnik in osvojila bronasto medaljo. V uvodnih krogih je premagala nasprotnici iz Tunizije Aissajevo z rezultatom 2:2 in Alžirko Matoubijevo s 3:1. V polfinalu je izgubila proti Turški predstavnici Eltermurjevi z rezultatom 0:1. V repasažu je premagala Maročanko z rezultatom 3:3 s prednostjo prve točke in osvojila bronasto medaljo.

Na današnjem tekmovanju sta se pomerila tudi Blaž Hribovšek, ki je izgubil proti Alžircu z 0:1, ter Mladen Railič, ki je moral priznati premoč Španca – 0:4. Vsekakor smo na naši karateistki izjemno ponosni, prav tako pa Tjaša ponovno piše zgodovino, saj je to prva zlata medalja na uradnih prvenstvih v članski kategoriji, ter tudi prva zlata medalja za Slovenijo na Sredozemskih igrah Tarragona 2018. Tekmovanja pa še ni konec; že jutri svoje upe polagamo v Matijo Matijeviča (do 84kg) in Kajo Budič (nad 68kg).

[metaslider id=3860]

SORODNA VSEBINA