Karate zveza Slovenije

Prvo srečanje z medaljisti

Na Ruski dači v Zg. Gameljnah je bilo v soboto, 15. 6. veselo. Predstavniki IO KZS, tudi s predsednikom Mihaelom Ciglerjem in selektorjem Sašom Vašem, so na srečanje povabili 9 medaljistov, ki so nas razveselili na zadnjih dveh mednarodnih tekmovanjih.

Na Evropskem prvenstvu za člane in članice sta si bronasto medaljo priborili Zala Maria Žibret, KK Ljubljana, kumite +68 kg in Diandra Bekčić, parakarte kate, KK Velenje. Vsaka je poleg praktične nagrade dobila tudi denarno nagrado v višiini 500 evrov.

Na 28. Balkanskem prvenstvu za dečke in deklice pa so bronasto medaljo dobili David Kerim Oblak v športnih borbah, 12 let, do 52 kg, KK Lev, ter Iva Mrkonjič, kata, 8 let, KK Velenje ter Maja Mari Pisnik, kata, 13 let, KK Velenje. Srebrno medaljo je dobila ekipa Kata team, v sestavi Žana Jeršič, Maja Mari Pisnik, Andjela Miljatović in Karolina Kristič. Prav tako pa tudi Arman Hozanović, kata, 12 let, KK Trbovlje in Žana Jeršič, kate, 13 let, KK Seki.

Ključna sporočila nagovora predsednika so bila osredotočena na sodelovanje, povezanost, strokovni razvoj, skrb za tekmovalce in podpora vsem, ki skrbijo zanje. Prav tako tudi na odprtost, dialog in komunikacijo. Predvsem pa si vsi želimo dobrega strokovnega dela s tekmovalci in podporo trenerjem ter staršem, kar je poudaril selektor Sašo Vaš.

Udeleženci so pritrdili, da je bilo srečanje lepo, sproščeno in da se bodo potrudili za nove medalje, da nam takšna srečanja ne uidejo tudi v prihodnje.

SORODNA VSEBINA