Karate zveza Slovenije

REPREZENTANČNE PRIPRAVE – POSTOJNA

Od 17. do 23.8. so v Postojni potekale 7-dnevne priprave širšega izbora slovenske kadetske, mladinske in članske reprezentance. Priprav se je udeležilo 62 reprezentantk in reprezentantov v katah in borbah. Pod vodstvom reprezentančnih trenerjev so izpeljali treninge karateja, kondicije, opravili video analize in se na predavanjih seznanili s teorijo tekmovalnega karateja. Dopoldanski treningi so bili tehnično usmerjeni, popoldanski treningi pa so zajemali taktično-situacijske naloge.
Del priprav so reprezentanti opravili v sodelovanju s Sodniško komisijo. V petek smo s pomočjo štirih licenciranih sodnikov izvedli »trening tekmo« in predavanje o sodniških pravilih, ki ga je vodil predsednik sodniške komisije g. Primož Debenak.
Vse aktivnosti so bile izpeljane v skladu s priporočili NIJZ. Dr. Marič je na zboru reprezentantov pregledal vprašalnike o zdravstvenem stanju in izvedel zdravniški pregled. Pred vsakim treningom so trenerji izmerili telesno temperaturo tekmovalcev. Po vsakem treningu je bilo poskrbljeno za ustrezno prezračevanje in razkuževanje prostorov.

SORODNA VSEBINA