Karate zveza Slovenije

SEDEM MEDALJ NAŠIH TEKMOVALCEV NA »THERMANA SLOVENIA OPEN 2017«

“THERMANA SLOVENIA OPEN 2017”; Laško, 11. in 12.3.2017

11. in 12. marca smo v Laškem gostili najboljše karateiste na mednarodnem tekmovanju »Karate Thermana Slovenia Open 2017«. Prijavljenih je bilo 220 tekmovalk in tekmovalcev iz 20 držav sveta.

 Slovenske barve je zastopalo 25 članic in članov, med njimi vsi reprezentančni kandidati za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo meseca maja. V Laško nam je uspelo pripeljati reprezentanco Francije, ki je aktualna evropska in svetovna prvakinja v športnih borbah ekipno. Med drugimi so nastopile tudi reprezentance Avstrije, Hrvaške, Turčije in Srbije, ki sodijo med najuspešnejše države v karateju.

Našim tekmovalcem je uspelo osvojili kar sedem medalj. V katah posamezno je drugo mesto zasedel Aljaž Klaneček, ki je moral priznati premoč samo reprezentantu Turčije. Do bronastih medalj so se priborili Tjaša Ristič in Kati Florjančič v športnih borbah do 61 kilogramov ter Blaž Hribovšek v športnih borbah do 60 kilogramov. V katah ekipno so fantje v sestavi Bor in Jan Hartl ter Sebastjan Kauzar osvojili bronasto medaljo. Tretji mesti sta osvojili obe ekipi deklet v športnih borbah, in sicer prva ekipa v postavi Kati Florjančič, Lina Pušnik in Tjaša Ristič ter druga ekipa v sestavi Barbara Haberl, Petra Zajc in Sara Stanko.

REZULTATI:

KATE:

Člani: 2. mesto: Aljaž KLANEČEK

 

KATE EKIPNO:

Člani: 3. mesto: SLOVENIJA (Bor HARTL, Jan HARTL, Sebastjan KAUZAR)

 

 ŠPORTNE BORBE:

Članice do 61 kg: 3. mesto: Kati FLORJANČIČ in Tjaša RISTIČ

 

Člani do 60 kg: 3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

 

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:

Članice:
3. mesto: SLOVENIJA 1 (Kati FLORJANČIČ, Lina PUŠNIK, Tjaša RISTIČ) in SLOVENIJA 2 (Barbara HABERL, Petra ZAJC, Sara STANKO)

 

Kompletni rezultati so dosegljivi na: Thermana Slovenia Open 2017 – Rezultati

Uspešnost držav po osvojenih medaljah: Thermana Slovenia Open 2017 – Medalje

Prispevki o tekmovanju:

Thermana Slovenia Open 2017 – RTV SLO

Thermana Slovenia Open 2017 – RTV SLO – II

Thermana Slovenia Open 2017 – ŠPORT TV

Thermana Slovenia Open 2017 – TV LAŠKO

Članek: Thermana Slovenia Open 2017 – SIOL.NET

Organizacijski odbor tekmovanja v Laškem se zahvaljuje sponzorjem in donatorjem ter vsem ostalim, ki so tako ali drugače pripomogli, da je karate spektakel v Laškem uspel.

 

In za konec še nekaj slik iz tekmovanja v Laškem:

 

SORODNA VSEBINA