Karate zveza Slovenije

Šest karateistov in karateistk v boj za Sredozemlje

 V petek se bodo v španski Tarragoni začele Sredozemske igre, tradicionalno že 18. po vrsti. Za Slovenijo bo Sredozemlje poskusilo osvojiti 179 športnikov, v vročo Španijo pa svoje adute pošilja tudi Karate zveza Slovenije.

Karate zvezo Slovenije bodo zastopali Blaž Hribovšek, ki bo nastopil v kategoriji do 60 kilogramov, Mladen Railić v kategoriji do 67 kilogramov, Matija Matijević pa do 84 kilogramov. Ženski del ekipe bodo tvorile Kaja Budič ter Lina Pušnik, ki bosta slovenske barve zastopala v kategoriji do 68 kilogramov, in Tjaša Ristić, ki se bo s tekmicami pomerila v kategoriji do 61 kilogramov.

Karateisti in karateistke so zaključne priprave opravili na Rogli, kjer so se jim pridružili tudi kolegi iz hrvaške reprezentance. Za medalje se bodo v Tarragoni potegovali v soboto, 23. junija, in nedeljo, 24. junija. Konkurenca bo tudi letos močna, saj se vodilnim evropskim državam v karateju, kot so Italija, Španija in Francija, pridružijo še države severne Afrike, ki visoko kotirajo tudi v svetovnem merilu.

Slovenski karateisti in karateistke so iz Sredozemskih iger v domovino do danes prinesli že štiri medalje, vse bronaste. Leta 1997 jo je osvojila Polona Viler, štiri leta kasneje Mateja Bukovnik, leta 2005 Teja Šavor in na prejšnjih igrah Juš Markač.

Slovensko karateistično delegacijo bosta zastopala tudi Primož Debenak in Darko Zarič, mednarodno priznana sodnika. Pod okriljem Olimpijskega komiteja bodo naši karateisti in karateistke na prizorišče sicer odpotovali v četrtek, 21. junija, dan pred slovesnim odprtjem.

Sredozemske igre, tako kot olimpijske, običajno potekajo na vsake štiri leta, letos pa se jih bo udeležilo približno 4000 športnikov iz 26 držav.

 

Na fotografiji iz zaključnih skupnih priprav na Rogli so slovenski in hrvaški karateisti, ki so si zagotovili pot na Sredozemske igre.

SORODNA VSEBINA