Karate zveza Slovenije

Sporočilo za javnost – Zahvala

Karate zveza Slovenije obvešča, da je 23. Balkansko karate prvenstvo za kadete, mladince in U21 Ljubljana 2023 / I FEEL SLOVENIA, ki je potekalo v času 17.11. – 19.11.2023 v Mali dvorani Hale Tivoli, Ljubljana, zaključeno.

Slovenija je osvojila 6 odličij, od tega eno zlato, ki jo je prejel Bor Žibret v kategoriji mladinci do -76 kg, tri srebrna odličja in dve bronasti odličji. Naše tekmovalce je poleg klubskih trenerjev spremljalo 6 reprezentančnih trenerjev pod vodstvom selektorja Matije Matijevića. Po številu medalj je Slovenija osvojila 8. mesto. Čestitamo prejemnikom odličij, prav tako tudi vsem ostalim nastopajočim.

Prvenstvo je bilo odlično organizirano, tekmovalci so sodelovali v 45 različnih kategorijah. V Ljubljani se je prvič zbralo vseh 13 držav Balkanske karate zveze, pri čemer je prvenstvo obiskal tudi predsednik Svetovne karate zveze g. Antonio Espinós in s tem dogodku podelil podporo.

Kot predsednik Karate zveze Slovenije izrekam zahvalo sodnikom za opravljeno delo in za zagotavljanje fair-play. Svojo pozornost namenjam tudi staršem, ki vztrajno in stalno podpirajo svoje otroke in s tem naše reprezentante.

Pohvalo namenjam tudi ostalim deležnikom, ki so sodelovali pri organizaciji prvenstva, zlasti Organizacijskemu odboru in vsem našim prostovoljcem, ki so v času prvenstva opravili nepredstavljivo delo ter ves čas prvenstva zagotavljali, da je le-to potekalo brezhibno. Prvenstvo je bilo trajnostno usmerjeno s spoštovanjem odnosa do narave.

Posebno pozornost in zahvalo izrekam tudi našim partnerjem, ki so v skladu s svojimi zmožnostmi podprli prvenstvo in z navedenim prispevkom omogočili izpeljavo le-tega, pri čemer je potrebno posebno izpostaviti župana Mestne občine Ljubljana, g. Zorana Jankovića, ki nam je nudil vso podporo.

Karate zveza Slovenije si bo tudi vnaprej prizadevala za kvalitetno in odlično delo. Še vnaprej bo usmerjena v zagotavljanje čim boljših pogojev dela za naše športnike in strokovne delavce.

Partnerji dogodka so bili:

Športni pozdrav,

Predsednik Karate zveze Slovenije
Borut Strojin

SORODNA VSEBINA