Karate zveza Slovenije

TJAŠA RISTIČ IN MATIJA MATIJEVIČ NA STOPNIČKAH BALKANSKEGA PRVENSTVA

19. »BALKANSKO PRVENSTVO ZA ČLANE«; Čačak (Srbija), 25. in 26.3.2017

Od 25. do 26. marca je v Srbiji potekalo 19. Balkansko prvenstvo v karateju za člane. Med več kot 300 tekmovalkami in tekmovalci iz 11 držav se je prvenstva udeležilo tudi 6 slovenskih reprezentantov, in sicer Tjaša RISTIČ, Lina PUŠNIK, Aljaž KLANEČEK, Mladen RAILIČ, Denis GORENC in Matija MATIJEVIČ. Tekmovalce sta vodila trenerja Matjaž KONČINA in Drago RISTIČ. Sodniške vrste so zastopali Milenko RAILIČ, Mladen KUTNJAK in Ricardo ŽIBRAT. Vodja delegacije je bil predsednik KZS dr. Igor ZELINKA.

Za veselje v naši ekipi sta poskrbela Tjaša RISTIČ in Matija MATIJEVIČ, ki sta osvojila bronasti medalji. 

Tjaša RISTIČ je nastopila v kategoriji do 61 kilogramov, kjer se je pomerilo 24 tekmovalk. Po vrsti je premagala Romunko Ioan, Turkinjo Diker in Hrvatico Lenard. V polfinalu je izgubila proti Črnogorki
Maksimovićevi. V borbi za bronasto medaljo je premagala Makedonko Stefanovsko.


 

Matija MATIJEVIČ je nastopil v kategoriji do 84 kilogramov, kjer se je pomerilo 28 tekmovalcev. Po prostem prvem krogu je v drugem izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Kvesiću iz Hrvaške. V repasažu je zabeležil tri zmage, in sicer proti Črnogorcu Vujadinoviću, Makedoncu Antikju in Srbu Cvrkoti ter tako zasluženo osvojil bronasto medaljo.


 

Ostali naši reprezentanti niso dosegli vidnejšega rezultata.

ČESTITKE TJAŠA IN MATIJA!

Statistika in rezultati: Balkansko prvenstvo za člane 2017

 

SORODNA VSEBINA