Karate zveza Slovenije

TJAŠA RISTIČ ZMAGOVALKA PREMIER LIGE V ISTANBULU

“KARATE1 PREMIER LEAGUE”; Istanbul (Turčija), 3. do 4.9.2016

Za zgodovinski uspeh je poskrbela Tjaša RISTIČ, ki je ta vikend zmagala na Premier ligi v Istanbulu ter tako postala prva predstavnica Slovenije z zmago na najprestižnejšem tekmovanju Svetovne karate zveze. 

Tjaša je nastopila v kategoriji članic do 61 kilogramov. Po prostem prvem krogu je zabeležila tri zmage in se uvrstila v finale, kjer je nato premagala še predstavnico Ekvadorja z rezultatom 2:0 ter tako povsem zasluženo stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Za še en odmeven rezultat je poskrbela Lina PUŠNIK, ki je v kategorij članic do 68 kilogramov tekmovanje končala za športnike nehvaležnem, a vseeno odličnem petem mestu.

Poleg Tjaše in Line so Slovenijo v Turčiji zastopali še Kaja Budič, Mladen Railič, Ardit Rušiti in Juš Markač, ki pa se niso vmešali v borbe za odličja.

Pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Avstriji čaka naše reprezentante še nastop na Premier ligi v Nemčiji konec tega meseca. Zadnji rezultati nam lahko vlivajo samozavest pred samim svetovnim prvenstvom.

SORODNA VSEBINA