Karate zveza Slovenije

Uradni obisk predsednika Karate zveze Slovenije pri Japonskem ambasadorju v Sloveniji

V sredo, 13. decembra 2017 so se na povabilo japonske ambasade in japonskega ambasadorja »Njegova Ekscelenca« gospod Keiji Fukuda, sestali predstavniki Karate zveze Slovenije, ki so jo zastopali predsednik Karate zveze Slovenije gospod Borut Strojin, gospa Polona Zupančič in gospa Maša Gala.

Povabila se je vodstvo Karate zveze Slovenije zelo razveselilo, saj slednje predstavlja krepitev in nadaljevanje dosedanjega dobrega sodelovanja. Japonska ambasada, ki želi aktivno vlogo v razvoju Slovenskega karateja, je ponudila pomoč pri promociji športa, razvoju in izobraževanju kadra na področju tekmovalnega športa.

Na uradnem srečanju so predstavniki Karate zveze Slovenije predstavili njeno delovanje, spremembe in novitete, ter aktivnosti na področju tekmovalnega karateja, tradicionalnega karateja, parakarateja in ostalih povezanih področij. Pogovoru o udeležbi slovenskih karateistov na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020 se vsekakor niso mogli izogniti. Predstavniki japonske ambasade so vsekakor izrazili željo po udeležbi slovenskih karateistih na le-teh. Predstavili so tudi potek tekmovanj v letu 2018 tin načrte o organizaciji najprestižnejšega tekmovanja Karate zveze Slovenije – Slovenija open 2018.

Srečanje se je zaključilo v pozitivnem duhu in izjemni pokušini japonske kulinarike. Predsednik Karate zveze Slovenije in »Njegova Ekscelenca« sta dobro okrepila medsebojne vezi in izrazila željo po še tesnejšem sodelovanju.

Prisotni na srečanju:

Njg. Eks. KEIJI FUKUDA, ambasador Japonske v Sloveniji

g. YOSHIAKI MAKINO, gospodarski ataše

g. OHASHI HIRANAO, kulturni ataše

g. BORUT STROJIN, predsednik KZS

ga. POLONA ZUPANČIČ, KZS

ga. MAŠA GALA, KZS

SORODNA VSEBINA