Karate zveza Slovenije

WKF YOUTH LEAGUE (3.-5.5.2019, LIMASSOL, CIPER)- BETI MOLNAR ZLATA NA SVETOVNI LIGI ZA MLADE

3.-5.5.2019 je v ciprskem Limassolu potekal prvi letošnji turnir Svetovne lige za mlade. Na ligi je nastopalo 1500 tekmovalcev iz 58 držav. Slovenske barve je zastopalo 13 mladih karateistk in karateistov: Nia Ganzitti, Pia Cesar, Timi Močnik, Nejc Sterniša v katah, Ela Petan v katah in borbah ter Zala Žibret, Beti Molnar, Hana Debeljak, Laura Potisk, Bor Žibret, Matej Gorišek, Timotej Jordan in Aleks Klobasa v borbah.

Vodila sta jih reprezentančna trenerja Vili Klanjšček in Rajko Malinovič.

V izjemni konkurenci so v prvem krogu  svoje nastope končali Bor Žibret ( U14  do 40kg), Timi Močnik (kate kadeti), Ela Petan (kate kadetinje), Nejc Sterniša ( mladinci kate), Matej Gorišek (kadeti do 70kg), Laura Potisk ( mladinke do 59kg), Aleks Klobasa (mladinci nad 76kg).   V drugi krog tekmovanja v katah ( točkovni sistem) sta se med mladinkami uvrstili Nia Ganzitti, ki je zasedla končno 9.mesto ter Pia  Cesar ki se je uvrstila na 15. mesto. Eno zmago je v kategoriji  nad 54kg dosegla Hana Debeljak.

Po dve zmagi so dosegli Ela Petan (kadetinje do 54kg), Zala Žibret ( kadetinje nad 54kg) in Timotej Jordan (kadeti nad 70kg).

Med vsemi slovenski reprezentanti se je najbolje odrezala Beti Molnar v kategoriji kadetinj nad 54kg. Po prepričljivih petih zmagah v izločilnih bojih je Beti v finalu s 4:0 premagala še aktualno evropsko prvakinjo Hano Devigilli iz Avstrije. Za Beti je to drugo medalja na Svetovni ligi za mlade.

SORODNA VSEBINA