Karate zveza Slovenije

Znane so aktualne državne prvakinje in prvaki v karateju

Ekipno državno prvenstvo v karateju letos z 10 % porastom karateistov

 

Polzela, 3. junij 2018 – Po končanem Ekipnem državnem prvenstvu so znani naslovi državnih prvakinj in prvakov v karateju, ki so danes nastopili na Polzeli. V kategoriji kata članice so si 1. mesto zaslužile karateistke KK Brežice, v kategoriji kata člani  – KK Radvanje, kategoriji borbe članice – KK Kranj, v kategoriji borbe člani pa KK Ljubljana.

 

Na letošnjem Ekipnem državnem prvenstvu je sodelovalo 142 ekip iz vse Slovenije (iz 28 slovenskih klubov), od tega 66 ženskih in 76 moških ekip. Ekipnemu tekmovanju v karateju se posveča še posebna pozornost, saj tekmovalci ne tekmujejo le zase, temveč za celotno ekipo. S tem poudarjajo tudi ekipni duh, ki je v karateju še kako pomemben.

Na letošnjem tekmovanju se je predstavilo še več ekip kot lansko leto, kar kaže na porast tekmovalcev na državnem nivoju, je poudaril predsednik Karate zveze Slovenije, Borut Strojin: » Ekipna tekma je vedno nekaj posebnega, ima čar borbe, kajti karateisti morajo delati za vse tri, oz. pri moških za pet, kar seveda dvigne tempo in strategijo borbe. Opazili smo več kot 10-odstotno rast, kajti 15 ekip je prijavljenih več kot lansko leto, kar nas seveda veseli. To pomeni, da je karate v novem razcvetu in to je dobro za vse naše tekmovalce, hkrati pa je to tudi velik zalogaj za organizacijo, vendar je z našo ekipo to uspešno izpeljano.«

 

Na državnem prvenstvu so sodili mednarodni in državni sodniki (18 sodnikov in 1 vrhovni sodnik); tehnični organizator, Karate klub Polzela pa je na tribune privabil tudi številne ljubitelje karateja in poskrbel za pestro nedeljsko športno popoldne. Tekmovanja se je udeležila tudi nedavna dobitnica bronaste medalje prejemnica bronaste medalje na Evropskem članskem prvenstvu 2018, Tjaša Ristić.

 

Naslove državnih prvakov so osvojili:

1) KATE:

– kadetinje: KK Kranj (Kotnik, Eterovič, Nadižar)
– kadeti: KK Radgona (Čuček, Klemenčič, Klobasa)
– mladinke: KK Velenje (Cesar, Česko, Muharemović)
– mladinci: KK Seki (Klobasa, Sterniša)
– članice: KK Brežice (Galič, Omerzo, Sever)
– člani: KK Radvanje (Ritlop, Koren)

 

2) BORBE:

– kadetinje: KK Polzela (Bergant, Bikič, Žerjav)
– kadeti: KK Trbovlje (Isaković, Markuljevič, Markuljevič, Škofljanc)
– mlajše članice: KK Radvanje (Lubajnšek, Pučko)
– mlajši člani: KK Trbovlje (Joksimović, Mujkanović)
– članice: KK Kranj (Ristić, Godnič)
– člani: KK Ljubljana (Budihna, Matijević)

Ekipno državno prvenstvo so podprli: GES, gradbeništvo, energetika, sanacije, d.o.o., GENERALI zavarovalnica d.d. Ljubljana, Thermana, d. d., družba dobrega počutja. Najboljše članske ekipe na državnem prvenstvu v borbah je s praktičnimi nagradami nagradilo podjetje BSH Nazarje.

 

Več informacij o uvrstitvah / rezultatih: https://e-karate.si/si/results/49

Galerija slik

[metaslider id=3734]

 

SORODNA VSEBINA